Народни представители от ДПС, избрани от област Кърджали, дариха кръв в

...
Народни представители от ДПС, избрани от област Кърджали, дариха кръв в
Коментари Харесай

Депутати от ДПС в Кърджали дариха кръв

Народни представители от Движение за права и свободи, определени от област Кърджали, подариха кръв в помощ на нуждаещи се точно на Световния ден на доброволния кръводарител – 14 юни.

Зам.-председателят на Народно събрание Мукаддес Налбант, Байрам Байрам, Адлен Шефкед и Павлин Кръстев посетиха кръвния център към МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ и се включиха в дарителска акция.

Депутатите разговаряха с представители на управлението на болничното заведение по проблемите на опазването на здравето в България и по-конкретно област Кърджали. Народните представители подариха климатик за потребностите на Кръвния център, през който минават стотици доброволни кръводарители.

„С самодейността желаеме да отбележим значимостта на даряването на кръв както за хората в потребност, по този начин и за донорите. Вярваме, че този чисто човешки акт – кръводаряването, ще откри все по-голяма известност измежду съгражданите ни и изключително измежду младите и подрастващи хора“, обявиха народните представители от Движение за права и свободи.

Световният ден на доброволния кръводарител е за да разпространява смисъла на доброволното кръводаряване. В България първата акция за безплатно даряване на кръв се организира през 50-те години на предишния век.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР